Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کردستان متخصص طب فیزیکی و توانبخشی گفت: کمتر از 10 درصد موارد تنگی کانال نخاعی هستند که این علائم خطر را دارند و ناچارند به جراحی به عنوان اولین قدم نگاه کنند وگرنه در عمده موارد معمول تنگی کانال نخاعی که ناشی از تومور و شکستگی و عفونت نیست درمان پله پله به صورت درمان غیرجراحی صورت می‌گیرد.

حسین یاری در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: ستون فقرات به طور کلی از پنج جزء تشکیل شده است که شامل مهره ها، دیسک بین مهره‌ای، مفاصل، سیستم عصبی که شامل نخاع بوده و از اطراف نخاع گردنی، ستون فقرات پشتی و کمری ریشه‌های عصبی خارج می‌شوند که اعصاب محیطی که وارد اندام‌ها یعنی دست‌ها و پاها می‌شوند را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یاری ادامه داد: بافت نرم ستون فقرات که از عضلات، تاندون‌ها و رباط‌ها تشکیل شده است؛ مهره‌های ستون فقرات هستند که این مهره‌ها روی هم قرار گرفتند و بین آن‌ها دیسک بین مهره‌ای قرار گرفته است و این دیسک بین مهره‌ای در واقع بالشتک‌ها هستند که باعث افزایش انعطاف‌پذیری و افزایش قدرت ساختار ستون فقرات می‌شوند.

وی عنوان کرد: به طور کلی ستون فقرات را به چند قسمت تقسیم میکنیم، ستون فقرات گردنی، ستون فقرات پشتی، ستون فقرات کمری خاجی هر کدام از این قسمت‌های ستون فقرات ممکن است دچار مشکل شوند و در آن قسمت تنگی کانال نخاعی ایجاد شود که هم تنگی کانال نخاعی و گردنی، هم تنگی کانال نخاعی پشتی و هم تنگی کانال نخاعی کمری خاجی داریم.

یاری اضافه کرد: هر کدام از 5 ساختار تشکیل دهنده ستون فقرات دچار مشکل جدی شوند و باعث فشار روی سیستم عصبی(نخاع و ریشه‌های عصبی)شوند، تنگی کانال نخاعی ایجاد می‌شود، یعنی اگر مفاصل با بالا رفتن سن دچار تغییرات ناشی از آرتروز یا تحلیل رفتن شوند و آرتروز ستون فقرات ایجاد شود، این آرتروز باعث ایجاد استخوان اضافه و این استخوان اضافه ایجاد شده در مفاصل می‌تواند باعث تنگی کانال نخاعی شود یا مثلا در مورد دیسک بین مهره‌ای که ممکن است دچار بیرون زدگی نسبتا شدید شده و کانال نخاعی را تنگ کند یا ممکن است مهره‌ها روی هم لیز بخورند و این لیزخوردگی مهره‌های ستون فقرات باعث ایجاد تنگی کانال نخاعی شود.

وی عنوان کرد: در مواردی هم هستند که این کانال نخاعی به صورت مادرزادی اندازه‌ش کوچکتر از اندازه معمولی و متداول است پس نتیجه می‌گیریم که هر عاملی که باعث ایجاد مشکل در 5 ساختار ستون فقرات شود و فشار روی ساختار عصبی مخصوصا نخاع و همینطور ریشه‌های عصبی ایجاد کنند تنگی کانال نخاع به وجود می‌آید.

این متخصص طب فیزیکی یادآور شد: وقتی این کانال نخاعی تنگ شود یک سری علائم همانند درد در تنگی کانال نخاعی کمری که فشار روی ساختار عصبی ایجاد می‌کند؛ این بیماران با علائم درد در پاها که از باسن شروع شده و تا انگشتان پا ادامه دارد و ممکن است یک طرفه یا دو طرفه باشد باعث می‌شود که این بیماران نتوانند به صورت طولانی مدت پیاده‌روی کنند و همچنین خواب رفتن، گزگز، مورمور و بی‌حسی در اندام تحتانی نیز دارند و حتی در موارد شدید ممکن است ضعفی ایجاد شود که باعث لاغری پاها و ساق پاها می‌شود، و دست‌هایش لاغرتر شود و پاهایش کم توان شوند و روی پنجه و پاشنه پا نتواند راه برود و شست پا را نتواند محکم بالا بیاورد و توان دست‌هایش را از دست بدهد پس در موارد شدید ممکن است به غیر از علامت‌های حسی و درد، کاهش قدرت و ناتوانی هم به وجود بیاید.

این استاد دانشگاه گفت: در بعضی از موارد تنگی کانال نخاعی این فشاری که روی ساختار عصبی وجود دارد آنقدر شدید است که باعث ایجاد یک سری علائم مهم می‌شوند مثلا فرد دچار احتباس ادراری و یا دچار بی اختیاری ادرار و مدفوع می‌شود یا در بعضی از موارد بی حسی ناحیه تناسلی ایجاد می‌شود.

یاری اضافه کرد: تشخیص پزشک برای تنگی کانال نخاعی عمدتا بر اساس علائم بالینی می‌تواند باشد؛ یعنی کافی است که پزشک دقت، بیمار را خیلی خوب معاینه و شرح حالش را بشنود و یک سری تست‌های مخصوص انجام دهد یعنی پا را بالا بیاورد، با چکش رفلکس بیمار را اندازه‌گیری کند، میزان حس بیمار را در قسمت‌های مختلف پا و دست بررسی و قدرت عضلات مختلف پا و دست را اندازه‌گیری و به این طریق در بسیاری از موارد به تشخیص می‌رسیم که اگر به تشخیص قطعی نرسیدیم باید از اقدامات پاراکلینیک مثل نوار عصب عضله و یا MRI ستون فقرات کمک گرفت.

وی خاطرنشان کرد: هیچ وقت قدم اول درمان تنگی کانال نخاعی جراحی نیست مگر اینکه علائم خطر وجود داشته باشد و این علائم شامل ضعف پیشرونده، بی اختیاری ادرار یا احتباس ادرار، بی حسی ناحیه تناسلی، درد شدید مقاوم به درمان طول کشیده در اینصورت جراحی لازم است و اگر این چهار علامت خطر وجود نداشت مسیر درمان غیر جراحی است.

به گفته این متخصص، کمتر از 10 درصد موارد تنگی کانال نخاعی هستند که این علائم خطر را دارند و ناچارند به جراحی به عنوان اولین قدم نگاه کنند وگرنه در عمده موارد معمول تنگی کانال نخاعی که ناشی از تومور و شکستگی و عفونت نیست درمان پله پله به صورت درمان غیرجراحی صورت می‌گیرد و این درمان شامل کاهش وزن، تغییر در سبک زندگی، مصرف داروها و مکمل‌ها، استفاده از کفش و کفی و کمربند مخصوص، فیزیوتراپی مبتنی بر ورزش درمانی است در 60 درصد موارد تنگی کانال نخاعی با همین اقدامات بهبود می‌یابد؛ ولی اگر علائم ادامه داشت از درمان‌های تزریقی استفاده می‌کنیم.

حسین یاری ادامه داد: تزریق داروی ضدالتهاب(کورتون،اوزون و..) التهاب موجود در اطراف سیستم عصبی را کاهش می‌دهیم و در 80-70 درصد موارد در این مرحله بهبود می‌یابند.

وی اظهار کرد: در 15-10 درصد موارد علی رغم اینکه کاهش وزن، ورزش، مصرف دارو، تزریق ضدالتهاب‌ها را در برنامه روزانه‌شان داشتند، ولی دردشان 3-2 ماه ادامه داشته، این افراد باید جراحی انجام دهند.

یاری در پایان یادآور شد: تنگی کانال نخاعی به ندرت پیشرونده است یعنی اگر علائم خطر وجود نداشته باشد و نوع آسیب های شدید مثل لیزخوردگی‌های شدید در افراد جوان وجود نداشت در آینده مشکل خاصی برای فرد وجود ندارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دیسک بین مهره ای درصد موارد ستون فقرات باعث ایجاد علائم خطر مهره ها 10 درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۰۶۹۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو ناصر اسکندری در همایش سراسری مدیران نیروگاه‌های کشور با وزیر نیرو با اشاره به اینکه بیش از ۹۲ درصد برق کشور توسط نیروگاه‌های حرارتی تأمین می‌شود، افزود: ضریب آمادگی تولید برق نیروگاه‌های حرارتی در تابستان سال گذشته در حالی به ۹۸ درصد رسیده است که میانگین جهانی این رقم در حدود ۹۵ درصد است و در تلاشیم امسال نیز نیروگاه‌های حرارتی را با آمادگی بالایی در مدار تولید داشته باشیم.

وی با تاکید بر اینکه راندمان نیروگاه‌های حرارتی در پایان سال گذشته با افزایش دو دهم درصدی به ۳۹.۳ درصد رسیده است، ادامه داد: در سال گذشته سوخت مصرفی نیروگاه‌ها در حالی ۲.۹۱ درصد افزایش یافته که میزان تولید برق این واحدها به دلیل افزایش راندمان نیروگاه‌ها بیش از این رقم بوده است.

اسکندری یادآور شد: تنها در مدت زمان فعالیت دولت سیزدهم ۱۴ واحد بخار سیکل‌ترکیبی جدید به ظرفیت دو هزار و ۱۷۱ مگاوات بدون مصرف سوخت جدید وارد مدار شده است که از محل احداث این واحدها سالانه ۳.۲ میلیارد مترمکعب در مصرف سوخت نیروگاه‌ها صرفه‌جویی شده و شاهد رشد راندمان نیروگاه‌های حرارتی کشور هستیم.

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی با اشاره به اینکه ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی در ابتدای امسال ۲.۹ درصد افزایش یافته است، گفت: روند افزایش نیاز مصرف در ابتدای امسال رشد ۵.۵ درصدی داشته و با توجه به اینکه در سال جدید نیاز مصرف برق کشور رشد شتابانی دارد، باید آمادگی بیشتری برای تولید برق مورد نیاز مشترکان داشته باشیم.

وی با بیان اینکه امسال قابلیت تولید در نیروگاه‌های حرارتی را باید به ۵۲ هزار مگاوات برسانیم، اضافه کرد: این رقم از طریق پروژه‌های جدید نیروگاهی، طرح‌های رفع محدودیت و افزایش آمادگی در نیروگاه‌های مختلف ایجاد خواهد شد که در همین راستا از مهرماه سال گذشته حدود ۱۰۴ هزار مگاوات برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی به منظور افزایش آمادگی این واحدها برای تولید برق پایدار و مطمئن در پیک تابستان امسال در دستور کار قرار گرفته است.

اسکندری ادامه داد: در حال حاضر ۹۲ درصد از فعالیت‌های پیش‌بینی شده در این بخش مطابق برنامه آغاز شده و بیش از ۹۸ درصد از برنامه‌های تعمیراتی شروع شده نیز به پایان رسیده است و تا چند روز آینده با اتمام برنامه تعمیرات نیروگاه‌های حرارتی سراسر کشور این واحدها آماده تولید برق مورد نیاز مشترکان در پیک تابستان امسال خواهند بود.

کد خبر 6094611 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • ایمن‌سازی دیواره‌های سنگی کانال‌های مستعد ایجاد حادثه در سطح منطقه پنج ارومیه
  • کارگران ستون فقرات تولید در کشور هستند
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • شایع ترین علت نیاز به پیوند کبد در ایران
  • ایجاد بانک اطلاعات خلیج فارس در سازمان جغرافیایی وزارت دفاع (فیلم)
  • ضایعه نخاعی به متابولیسم بدن آسیب می رساند
  • کارگران ستون فقرات تولید ملی و اقتصاد ایران اسلامی هستند
  • آشنایی با روش‌های بدون جراحی کاشت موی طبیعی