Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛  علیرضا اشرف دبیر علمی بیست و یکمین کنگره سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در بیست و یکمین کنگره سالیانه طب فیزیکی توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران که صبح امروز در مرکز همایش‌های رازی برگزار شد در حاشیه کنگره و در جمع خبرنگاران درباره اثرات تنگی کانال نخاع دریافته‌های ام آر آی ناحیه کمری و خاجی اظهار کرد: در بیماری تنگی کانال نخاع چربی‌های اطراف ماهیچه‌های کمری بیشتر می‌شود، این عارضه با سن در ارتباط است و در افرادی که زمینه ارثی سائیدگی مهره‌ها را دارند اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: در بیماری تنگی کانال نخاع فشار به ریشه‌های نخاعی بیشتر و فرد در راه رفتن دچار مشکل می‌شود، این افراد معمولا خمیده راه می‌روند و پس از طی مسافتی باید توقف کنند و بنشینند.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران افزود: در بررسی انجام شده متوجه شدیم بین شدت تنگی کانال نخاع و افزایش چربی‌سازی بافت عضلانی ماهیچه‌های کمری ارتباط معناداری وجود دارد.

نقش تصادف در تنگی کانال نخاع

اشرف تاکید کرد: در بیماری تنگی کانال نخاع عصب‌هایی که به عضلات عصب‌رسانی می‌کنند تحت فشار هستند، بنابراین عصب رسانی به خوبی به ماهیچه‌ها صورت نمی‌گیرد و بافت چربی جایگزین بافت عضلانی می‌شود،  بر اساس ام آر آی می‌توانیم تشخیص دهیم که تنگی کانال نخاع در چه وضعی قرار دارد.

وی تصریح کرد: تنگی کانال نخاع می‌تواند زمینه مادرزادی نیز داشته باشد ولی اگر زمینه ارثی سائیدگی در بروز تنگی کانال نخاع نقش داشته باشد؛ تنگی کانال نخاع بیشتر در سنین بالای 50 سال مشاهده می‌شود.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران درباره اینکه آیا تصادف می تواند در تنگی کانال نخاع نقش داشته باشد، گفت: در تصادفات مهره‌ها دچار شکستگی و به داخل کانال نخاعی جا به جا می‌شوند بنابراین اثرهای این عارضه شبیه تنگی کانال نخاعی است که به آن تنگی کانال ترماتیک ناشی از ضربه می‌گوییم.

روش‌های پیشگیری از تنگی کانال نخاع

اشرف درباره روش‌های پیشگیری از تنگی کانال نخاع اظهار کرد: ورزش‌های کششی می‌تواند انعطاف ناحیه کمری را بیشتر کند، همچنین کنترل وزن نیز سبب بهبود عملکرد عضلات ناحیه کمر می‌شود، بنابراین به طور کلی ورزش‌های کششی و کنترل وزن اثرهای درمانی و پیشگیری‌ کننده دارند.

وی بیان کرد: در مواقعی که تنگی کانال نخاعی پیشرفته باشد و ما نتوانیم با روش‌های فیزیوتراپی، طب مکمل، ورزش و نرمش درمانی سبب بهبود بیمار شویم همچنین تزریق های داخل نخاعی نیز موثر واقع نشوند ما مجبور به انجام جراحی هستیم.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره سالیانه طب فیزیکی و توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران درباره جایگاه طب فیزیکی در کشور افزود: متاسفانه طب فیزیکی در کشور ما مغفول مانده است که علل بیمه‌ای می‌تواند در بروز این مشکل تاثیرگذار باشد متاسفانه اکنون مسئولان سلامت به مسائل اورژانسی بیشتر اهمیت می‌دهند و کیفیت زندگی بیمار اغلب نادیده می‌شود در حالی که هدف اصلی طب فیزیکی بهبود عملکرد زندگی فرد است.

اشرف یادآور شد: ما توانستیم بخش بستری طب فیزیکی در بیمارستانی در شیراز راه‌اندازی کنیم بستری می‌تواند در روند عملکردی بیماران به ویژه افرادی که دچار مشکلات عصبی مانند سکته مغزی،‌ صدمات مغزی ناشی از ضربه و صدمات نخاعی هستند مفید باشد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۵۰۶۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که از روشهای IVF برای درمان ناباروی اقدام می کنند بچه دار می شوند 

محمد ابراهیم پارسانژاد، فوق تخصص نازایی و استاد دانشگاه شیراز در مورد درمان ناباروی گفت: وقتی زوجی برای درمان ناباروری مراجعه می کنند در مرحله اول درمان های سطحی مربوط به زوجین  برای انها تجویز می شود و در صورت لزوم درمان های اولیه به سمت درمان های پیشرفته سطح ۳ می رود. 

او افزود: بعد از ازدواج درصد بارداری یک زوج در ماه اول ۱۵ درصد، در ۶ ماه اول ۵۰ درصد ، در ۸ ماه این میزان به ۸۰ درصد و بعد از یک سال احتمال بارداری برای انها به صد درصد می رسد. 

این پزشک متخصص با اشاره به اینکه تمامی زوج های نابارود می توانند در فرایند درمان قرار گیرند تاکید کرد: این به معنای این نیست که همه آنها بچه دار می شوند . طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت بین ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که اقدام به درمان ناباروی می کنند و از روش های کمک باروری استفاده میکنند بچه دار می شوند . 

او تاکید کرد: تا سال ها پیش اگر زوجی مراجعه می کردند که آقا دچار مشکل بود٬ به او گفته می شد که قابل درمان نیست. اما حالا درمان برای همه افراد نابارور انجام می شود اما این به معنای موفقیت در همه این عمل ها نیست.

پارسانژاد در مورد علت تغییر تاریخ  بیست و سومین کنگره انجمن ناباروری در زمانی که اعلام شده بود نیز گفت: قرار بود کنگره ناباروری در تاریخ پنجم اردیبهشت ماه در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شود و برنامه ریزی برای برگزاری آن از ماه ها قبل انجام شده بود اما وقتی همکاران ما برای نصب پلاکاردها و تجهیز سالن به دانشگاه مراجعه می کنند مسئولین سالن مجوز کار نمی دهند و علت ممانعت را همزمانی کنگره با کنکور سراسری عنوان کردند . 

او خاطرنشان کرد: موضوع با ریاست محترم دانشگاه مطرح شد و ایشان با ابراز تاسف از وقوع چنین شرایطی سالن دانشگاه را در تاریخ ۱۹ الی ۲۱  اردیبهشت در اختیار کنگره انجمن باروری و ناباروی ایران قرار دادند تا کنگره در این زمان برگزار شود.

پارسانژاد با ابراز تاسف از این که این اتفاق بسیار ناگوار بود چرا که بسیاری از پزشکان از استان های مختلف برای این کنگره بلیط رزرو کرده بودند ادامه داد : ما در موقعیت سختی قرار گرفتیم و مجبور بودیم با تک تک مدعوین تماس بگیریم و خبر تغییر تاریخ کنگره را برای آن ها توضیح دهیم .  آن ها هم با بزرگواری پذیرفتند که قصور از مسئولان برگزار کننده کنگره نبوده و قرار شد در ۱۹  اردیبهشت در خدمت آن ها باشیم.

گفتنی است بیست و سومین کنگره انجمن باروری و ناباروری ایران ۱۹ الی ۲۱ اردیبهشت در دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی بهداشت و درمان

دیگر خبرها

  • هو شدن نماینده کنگره آمریکا و حامی رژیم صهیونیستی (فیلم)
  • اگر معده درد یا رفلاکس معده دارید، این مطلب را بخوانید
  • میزان موفقیت روش IVF در درمان ناباروری چقدر است؟
  • کمبودهای درمانی استان بوشهر رفع شود
  • حمایت انجمن‌های تخصصی از کنگره کنسرژنومیکس
  • روش‌های پیشگیری و قطع ریزش موی سر، ابرو و مژه
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • ۴۰ درصد افراد نابارور بچه دار می‌شوند
  • زالو درمان می‌کند؟
  • ۳۵ تا ۴۰ درصد از افرادی که از روشهای IVF برای درمان ناباروی اقدام می کنند بچه دار می شوند